Jump to content
lmsimple

Submit With Errors Redirecting Inappropriately

Recommended Posts

Hello,

We have embedded a Submission Form into our website and are in the testing phase. Everything appears to be working other than when a form is submitted with errors. For example, if not all required fields are entered, after submitting I am directed to the home page of my website instead of seeing the error message.

This was working previously, in the Preview function and on a different website so I'm not sure what has changed.

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Imsimple,

 

If you use required fields in your form and you didn't enter valid information in those fields or left them blank, the form will not be submitted. It just displays errors and will not let you to submit data until you fill out all the required fields with valid data.

 

What have you selected for "Destination after record submit" on the "Web Form Wizard - Destination and Emails"

Do you use Javascript for redirection? If you use Javascript, can you provide your script?

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI Caspio Ninja,

 

Thanks for the response. We do have required fields and when leaving them blank (for testing) it is not giving us the error messages, but instead redirecting to our home page.  

 

When we fill the form completely, it redirects to the right new web page as it is supposed to.  So our Destination after record submit is a URL for a landing page.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds unusual, can you send me an URL? I'll take a look on it.

 

Am I right, that entered data appears in the table, when you leave some of required fields blank?  Or you just get redirected to the home page without submitting data to the table?

 

And you don't use Javascript, right? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I agree! Very unusual.  

 

So, as I was getting the URL for you and doing one last test to confirm that data does not load to the table upon submission with errors....the form worked! 

 

After testing multiple times this week, I'm not sure what has changed to make it work today but I'll take it!

 

Thanks so much for your time.  Perhaps it was a backend Caspio glitch that is now working....who knows.

 

Thanks again,

Lori

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guess what Matilda.  It stopped working again.  Nothing was changed, it just randomly stopped working. The URL for the submission page is: https://napo.site-ym.com/?caspio_submission.

 

The only Java Script we are using is in the footer of the form. It is as follows:

 

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
 /* "fieldName" is the variable name for the listbox type form element field. */
   var fieldName = "InsertRecordAreaofFocus";
 
   var x=document.getElementsByName(fieldName);
   x[0].multiple=true;
 
</SCRIPT>
 
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
 /* "fieldName" is the variable name for the listbox type form element field. */
   var fieldName = "InsertRecordKeywords";
 
   var x=document.getElementsByName(fieldName);
   x[0].multiple=true;
 
</SCRIPT>
 
Thanks again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

We are having a very similar issue - when leaving required fields blank we are not getting the error messages.  Behavior is happening in our production application but not in our Caspio bridge test environment.  Sporadic - this is happening now but was not occurring last week.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jchamp525 - we were able to solve our issue.  The problem was that when there were errors, the width of the form was too much for the size of the webpage (the error messages show up to the right side of the form fields).  You should be able to adjust your widths to fit within your web page template, or when deploying try using the "Frame" code instead of "Embed" code. I hope this helps you as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...